Бълтарският президент Румен Радев и сръбският му  колега Александър Вучич днес дадоха

...
Бълтарският президент Румен Радев и сръбският му  колега Александър Вучич днес дадоха
Коментари Харесай

Радев и Вучич дадоха старт на строежа на газовата връзка със Сърбия

Бълтарският президент Румен Радев и сръбският му  сътрудник Александър Вучич през днешния ден дадоха старт на  изграждането на бъдещата газова  връзка на България със Сърбия на площадката край костинбродското село Голяновци.                                   

" Газовите връзки не са просто инфраструктурни планове, а знак на капацитета на нашия район за в бъдеще. Интерконекторът е залог за бъдещето, само че и израз на волята на нашите страни не просто да градим двустранните връзки, само че и общоевропейско бъдеще, учредено на взаимност и новаторски технологии. Той е образец по какъв начин устойчивото ни съдействие с Европейска комисия води до взаимни изгоди освен за нашите страни. Той е образец за сполучливото използване на европейската тактика за налична сила. Този интерконектор е триумф и за България, тъй като добиваме достъп до разширени пазари ", сподели Румен Радев.

" България е на кръстопът - това включва и доставките на газ и това е стратегическо преимущество. България приема своята отговорност да е поръчител за сигурността в района. Този интерконектор ни дава опция да се възползваме и от останалата мрежа на страната, гарантирайки допустимо най-ниски цени освен за България, само че и за района ", разяснява служебният министър на енергетиката Росен Христов, който също участва на откриването на профилирани строителни действия по построяването на междусистемната газова връзка. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР